Kysnuté koláče bez mlieka s pohánkovým tvarohom
Autor receptu: dada777
Klasické kysnuté koláče pre tých, ktorí dodržiavajú bezmliečnu diétu, ale chcú si vychutnávať tvaroh a obľubujú tvarohové koláče. Nech sa páči...
8 porcií |
30 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Najprv si pripravíme z droždia, cukru a trochy múky kvások a ten potom pridáme k ostatným surovinám a zamiesime si cesto. Na miesenie cesta môžeme použiť aj domácu pekáreň.
- Potom si cesto rozdelíme na zhruba rovnaké časti (mne vyšlo 8 kusov) a každý kúsok vytvarujeme do kruhu. Ak chceme môžeme postupovať tak, že cesto najprv vyvaľkáme a pohárom z neho vykrajujeme jednotlivé koláčiky. Koláčiky pokladieme na pripravený plech a necháme kysnúť.
- Kým koláčiky kysnú tak si spravíme tvarohovú plnku. Do misky si dáme pohánkový tvaroh a podľa chuti k nemu pridávame práškový cukor, dobre rozmiešame. Vajíčka do tejto tvarohovej plnky nepridávame, boli by zbytočné.
Keď máme vykysnuté koláčiky, tak do každého koláča spodkom menšieho pohára vtlačíme priehlbinku a do nej kladieme tvarohovú plnku. Nakoniec cesto potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 15 až 20 min.