Kokosové koláče

Kysnuté kokosové koláče (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Jemné kysnuté cesto plnené vláčnou kokosovou plnkou. Verím, že popri klasických plnkách sa rodinka poteší aj takejto príjemnej zmene :-)

8 ks
porcií
25 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé si zamiešame našu plnku. A to preto, aby postála kým cesto nakysne. V jednej nádobe zmiešame jogurt, kokos, vanilkový cukor a práškový cukor. Ja som dala 2 dl, je to dosť sladké :-) Celé dobre premiešame a necháme, aby kokos, zatiaľ kým cesto kysne, napučal.
  2. Na cesto si v jednej miske najprv lyžicou premiešame múku, kryštálový a vanilkový cukor a soľ. Následne pridáme bielok, olej a v 2 dl mlieka napučané droždie. Zvyšné cca 1 dl mlieka pridávame postupne podľa potreby pri vypracúvaní cesta. Máme dostať jemné, od polomäkkého mäkšie cesto, ktoré sa oddeľuje od misky. Napokon cesto pomocou trochy múky krátko vymiesime do tvaru bochníka a necháme cca 35-40 minút na teplejšom mieste kysnúť.
  3. Nakysnuté cesto pokrájame na rovnaké kúsky, ja som urobila 8 ks. Následne každé cesto znovu krátko vymiesime do malého bochníčka.
  4. Zatiaľ nám aj naša kokosová plnka trocha spuchla.
  5. S bochníčkami ideme ihneď bez podkysnutia pracovať ďalej. Bochníček na tenšie vyvaľkáme a do stredu dáme bohato plnku - tú si od oka rozdeľte všade rovnako. Ak chcete, môžete pridať aj čokoládu, ja som pridala do štyroch :-) Nakoniec cesto dobre uzavrieme, ako klasickú buchtu. Hotové ukladáme so spojenou stranou nadol.
  6. Koláče poukladáme na plech s papierom ďalej od seba a natrieme ich žĺtkom, ktoré sme zmiešali s pár kvapkami vody.
  7. Koláče bez podkysnutia dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 190 °C cca 25 minút. Treba si to radšej sledovať, lebo každá rúra pečie trocha inak.
  8. Takto krásne sa koláče upiekli :-) Síce mi jeden praskol, ale to mu na chuti neuberie ;-) Koláče sú dosť veľké, takto už upečené majú priemer až 11-12 cm, takže ak chcete mať menšie koláče, tak urobte 10-11 kúskov.
  9. Koláče sú výborné, cesto mäkké a ľahučké. A tá kokosová plnka je fantasticky chutná a vláčna ;-P Prajem dobrú chuť !
  10. Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube