Kysnuté dolky trochu inak (fotorecept)

Autor receptu: matahari1974

Tento recept mám od svokry .Manžel a syn ho nesmierne miluju a vždy sa nevedia dočkať keď ich idem variť.

4
porcie
30 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do malej misky dame cukor, kvasnice a zalejeme vlažnym mliekom. Zakryjeme a nechame asi 30 minut kysnut alebo do vtedy, kym kvasok nepodrastie. Mlieko nesmie byť chladne ani priliš horúce! Do vačšej misy si dame muku, soľ a cukor. Prilejeme vlažne mlieko, kvasok a dobre vymiešame. Pridame vajce (nesmie byť studene, preto ho vyberem včas z chladničky) a dobre premiešame a nechame vykysnuť.
  2. Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na 1 cm hrúbku a nakrájame ho na kocky. Teflonovu panvicu dame poriadne zohriat a takto nakrájané cesto osmažíme na suchej panvici na slabom ohni z oboch stran do zlatista.
  3. Opečené dolky dáme variť do vriacej vody na pár minút a vyberieme do misky. Dolky pokvapkáme rozpusteným maslom ( olejom ), posypeme grankom, pridáme nutelu a práškový cukor. Dolky môžeme podávať aj s makom alebo mletými orechami.