Kysnuté dolky trochu inak (fotorecept)
	        Autor receptu: matahari1974
	         
	        
	        Tento recept mám od svokry .Manžel a syn ho nesmierne miluju a vždy sa nevedia dočkať keď ich idem variť.
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	30 minút príprava  | 
				  	  
				  	3 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Do malej misky dame cukor, kvasnice a zalejeme vlažnym mliekom. Zakryjeme a nechame asi 30 minut kysnut alebo do vtedy, kym kvasok nepodrastie.
Mlieko nesmie byť chladne ani priliš horúce!
Do vačšej misy si dame muku, soľ a cukor. Prilejeme vlažne mlieko, kvasok a dobre vymiešame. Pridame vajce (nesmie byť studene, preto ho vyberem včas z chladničky) a dobre premiešame a nechame vykysnuť.
 - Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na 1 cm hrúbku a nakrájame ho na kocky. Teflonovu panvicu dame poriadne zohriat a takto nakrájané cesto osmažíme na suchej panvici na  slabom ohni z oboch stran do zlatista.
 - Opečené dolky dáme variť do vriacej vody na pár minút a vyberieme do misky. Dolky pokvapkáme rozpusteným maslom ( olejom ), posypeme grankom, pridáme nutelu a práškový cukor. 
Dolky môžeme podávať aj s makom alebo mletými orechami.