Kysnuté cesto

Autor receptu: vojna

Tento recept pochádza od mojej mamy a postupne som ho vylepšoval.

30-40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do nádoby na kysnutie dáme teplé mlieko, droždie, soľ, cukor kr. podľa toho či chceme cesto sladšie alebo nie, 1-7 PL a necháme pod kysnúť. Potom pridáme múku a vypracujeme cesto, nakoniec pridáme rozpustenú bravčovú masť a dobre vymiesime. Cesto musi byť vlačné a nesmie byť tuhé. Necheme na teplom mieste vykysnúť. Po vykysnúti cesto povaľame na doske a dame späť kysnúť. Po vykysnúti ho rozvaľkáme naplníme plnkou. Plníme makom, orechmi, BB pudingom, tvarohom, strúhaním kokosom a pod. Ja toto cesto používam aj pizzu ale dám ho do chladničky do druhého dňa a dám menej cukru do cesta. Pečiem vo vyhriatej rúre na 180°; asi 30-40 min.