Kysnuté cesto bez kysnutia (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Jednoduchý, rýchly recept. Pracuje sa s cestom hneď. Môže sa pripraviť na sladko, slano, cez závin po pizzu. Fantázii sa medze nekladú.

12
porcií
20 minút
príprava
20-25 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Z polovice mlieka, droždia a trocha cukru urobíme kvások. V miske si zmiešame suché suroviny a po vyjdení kvásku pridáme olej a zbytok mlieka a vypracujeme hladké cesto.
  2. Nečakáme na vykysnutie,z cestom pracujeme hned. Na doske ho ešte prehnetieme.
  3. Rozdelíme na menšie guľky, ja som si rozdelila rovnomerne na 12 časti. Môže aj na menšie alebo na dva záviny a pod. Cesto mi na doske postálo iba toľko, kým som si pripravila plech na pečenie, plnku a rúru.
  4. Podľa priania vnúčat boli plnené nutelou, ale plnku si môžme zvoliť podľa chutí. Každú plnku pekne zabalíme do guľky
  5. a uložíme na vymastený plech. Každú guľku potrieme olejom a upečieme.
  6. Upečené necháme vychladiť a dobrú chuť.