Kysnuté cesto bez kysnutia (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Jednoduchý, rýchly recept. Pracuje sa s cestom hneď. Môže sa pripraviť na sladko, slano, cez závin po pizzu. Fantázii sa medze nekladú.
12 porcií |
20 minút príprava |
20-25 minút na 180-200 °C |
Postup
- Z polovice mlieka, droždia a trocha cukru urobíme kvások. V miske si zmiešame suché suroviny a po vyjdení kvásku pridáme olej a zbytok mlieka a vypracujeme hladké cesto.
- Nečakáme na vykysnutie,z cestom pracujeme hned. Na doske ho ešte prehnetieme.
- Rozdelíme na menšie guľky, ja som si rozdelila rovnomerne na 12 časti. Môže aj na menšie alebo na dva záviny a pod. Cesto mi na doske postálo iba toľko, kým som si pripravila plech na pečenie, plnku a rúru.
- Podľa priania vnúčat boli plnené nutelou, ale plnku si môžme zvoliť podľa chutí. Každú plnku pekne zabalíme do guľky
- a uložíme na vymastený plech. Každú guľku potrieme olejom a upečieme.
- Upečené necháme vychladiť a dobrú chuť.