Kysnuté cesnakové esíčka (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Pridávam recept na slané pečivko.
Postup
- Pripravíme si suroviny
- Palmarín si rozpustíme a prelisujeme doň cesnak ja som dala desať nie veľkých strúčikov,mlieko si trochu zohrejeme,urobíme si kvások a keď je kvások hotový ideme miešať cesto.
Dáme si mlieko,preosiatu múku,soľ rozpustený palmarín s cesnakom a kvások a miešame ja na stroji 10 minút.
- Cesto hotové , necháme ho pol hodinu kysnúť.
- Cesto nakysnuté - tu mi zasvietilo slniečko keď som fotila nie je podarený obrázok.
- Cesto si rozdelíme na tri časti,každú rozvaľkáme a krájame na dva centimetrové pásiky.
- Pásiky rozdelíme na polovicu.
- Každú polovicu zložíme ešte na polovicu.
- Urobíme si šúľky.
- A s každého šúľka skrúcame esíčka.
- Dáme si na plech ja dávam na fóliu, potrieme vajíčkom posypeme morskou hrubozrnnou soľou,sézamom alebo kto čo má.
A dáme piecť do predhriatej rúry na 170 stupňou 20-25 minút. Kto má akú rúru.
- Upečené.
- No a už sú vychladnuté ideme koštovať.
- Pridávam Vám morskú soľ hrubozrnnú aby ste vedeli.