Kysnuté cesnakové esíčka (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Pridávam recept na slané pečivko.

65
porcií

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny
  2. Palmarín si rozpustíme a prelisujeme doň cesnak ja som dala desať nie veľkých strúčikov,mlieko si trochu zohrejeme,urobíme si kvások a keď je kvások hotový ideme miešať cesto. Dáme si mlieko,preosiatu múku,soľ rozpustený palmarín s cesnakom a kvások a miešame ja na stroji 10 minút.
  3. Cesto hotové , necháme ho pol hodinu kysnúť.
  4. Cesto nakysnuté - tu mi zasvietilo slniečko keď som fotila nie je podarený obrázok.
  5. Cesto si rozdelíme na tri časti,každú rozvaľkáme a krájame na dva centimetrové pásiky.
  6. Pásiky rozdelíme na polovicu.
  7. Každú polovicu zložíme ešte na polovicu.
  8. Urobíme si šúľky.
  9. A s každého šúľka skrúcame esíčka.
  10. Dáme si na plech ja dávam na fóliu, potrieme vajíčkom posypeme morskou hrubozrnnou soľou,sézamom alebo kto čo má. A dáme piecť do predhriatej rúry na 170 stupňou 20-25 minút. Kto má akú rúru.
  11. Upečené.
  12. No a už sú vychladnuté ideme koštovať.
  13. Pridávam Vám morskú soľ hrubozrnnú aby ste vedeli.