Pečené buchty
Kysnuté buchty (fotorecept)
Autor receptu: margitka100
Kysnuté buchty ako vatička, vždy sa po nich len zapráši.
20 porcií |
120 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny
- Pripravíme si kvások - do teplého mlieka pridáme lyžicu cukru a lyžicu muky, rozdrobíme droždie a necháme cca 10 min odpočívať.
Ostatné suroviny dáme do robota.
Pridáme kvások a vyhnetieme cesto, stačí cca 10 minút na menších otáčkach.
Cesto posypeme trochou múky a necháme 1 hodinu kysnúť.
- Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a narežeme na štvorce, každý naplníme lekvárom, džemom, nutelou, podľa chuti.
Buchty zabalíme do batôžkov, poriadne utiahneme , aby plnka nevytiekla.
Necháme cca 10 min podkysnúť.
- Poukladáme na plech vymastený rozpusteným maslom.
Každú buchtu tiež ponatierame poriadne maslom.
- Dáme piecť na 180 °C cca 20 min.
Po vytiahnutí z rúry potrieme ešte maslom.