Pečené buchty

Kysnuté buchty (fotorecept)

Autor receptu: margitka100

Kysnuté buchty ako vatička, vždy sa po nich len zapráši.

20
porcií
120 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny
  2. Pripravíme si kvások - do teplého mlieka pridáme lyžicu cukru a lyžicu muky, rozdrobíme droždie a necháme cca 10 min odpočívať. Ostatné suroviny dáme do robota. Pridáme kvások a vyhnetieme cesto, stačí cca 10 minút na menších otáčkach. Cesto posypeme trochou múky a necháme 1 hodinu kysnúť.
  3. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a narežeme na štvorce, každý naplníme lekvárom, džemom, nutelou, podľa chuti. Buchty zabalíme do batôžkov, poriadne utiahneme , aby plnka nevytiekla. Necháme cca 10 min podkysnúť.
  4. Poukladáme na plech vymastený rozpusteným maslom. Každú buchtu tiež ponatierame poriadne maslom.
  5. Dáme piecť na 180 °C cca 20 min. Po vytiahnutí z rúry potrieme ešte maslom.