Tvarohové koláče

Kysnuté bezlepkové tvarohové koláče s marhuľou

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

18 - 20 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Vo vlažnom mlieku zmiešame 1 PL cukru a droždie. Kvások necháme vzísť na teplom mieste asi 10 minút. Do zvyšných surovín vylejeme nakysnutý kvások z droždia a vymiešame cesto, ktoré necháme kysnúť 1 hodinu.
  2. Suroviny na plnku zmiešame. Ak je plnka redšia pridáme pudingového prášku viac. Marhule umyjeme a odkôstkujeme.
  3. Na pomúčenej doske vymiesime z cesta bochník. Rozdelíme na polovicu a každú rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Vykrojíme kolieska a presunieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dno pohárika poprášime múkou a vtlačíme do kolieska ďalší kruh, na ktorý navrstvíme lyžicu tvarohovej plnky a na vrch uložíme polovicu marhule. Koláče necháme 20 minút podkysnúť.
  4. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a upečieme pri 190 °C 18 - 20 minút do zlatista.