Kysnutá jogurtová bábovka (fotorecept)

Autor receptu: margaretka28

1 hrnček - 250 ml

40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si 2 misky a zarobíme najprv svetlé cesto- múku preosejeme, pridáme cukor, droždie, zalejeme vlažným mliekom, necháme vzísť kvások, potom pridáme soľ, jogurt, olej a brusnice, zarobíme redšie cesto.
  2. Do druhej misky rovnakým spôsobom zarobíme tmavé cesto, pridáme 1 pl kakaa a hrozienka.
  3. Cestá necháme podkysnúť.
  4. Bábovkovú formu natrieme maslom a vysypeme hrubou múkou. Lyžicou namočenou do vody odoberáme kúsky cesta a striedavo ukladáme do formy bledé aj tmavé.Necháme ešte asi 10 minút kysnúť vo forme.Upečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov 40 minút.
  5. Hotová.:-)