Kyslé uhorky bez sterilizácie

Autor receptu: menga

Recept mám od mojej maminky a keď si dobre pamätám, tak iné sme doma ani nerobievali. Vydržia jeden rok i viac, podľa toho ako sú uskladnené.Sú bez "chémie", prebieha tam mliečne kvasenie.

Suroviny

Postup

  1. Na dno o,7 lit. pohára dáme 3-4 strúčiky cesnaku, uložíme prvý rad uhoriek, k okraju pohára strčíme 4 -6 pásikov chrenu, dáme vňať kôpru, ďalší rad uhoriek / záleží to od veľkosti uhoriek, ale najlepšie sú asi 7-8 cm dlhé/. Pridáme 6 guliek čierneho korenia, pár bobuliek nezrelého hrozna alebo jeden hroznový list, nasypeme 1 kávovú lyžičku kopcom soli. Pohár naplníme studenou vodou až povrch a uzavrieme. Premiešame, aby sa soľ rozpustila. Feferónku dávam na vrch, nie je podmienkou.
  2. Poháre dám na staré plechy do pivnice kde je chlad a šero, nie na slnko ako "kvašáky". Voda v pohári sa začne kaliť a niečo i vytečie / preto tie plechy/. Po čase sa kal začne usádzať na dno. Ak je voda v pohári čistá, poháre poumývam a uložím na regál.