Kyslá polievka zo žltej maslovej fazuľky (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Jar sa nezadržateľne blíži a s ňou aj jarné chute. Uvarila som preto túto jemnú a osviežujúcu
polievku.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút na 80 - 90 °C |
Postup
- Cibuľu som pokrájala na kocky.
- Očistila som strúčiky cesnaku.
- Pripravila som do misy žltú maslovú fazuľku - mala som vlastnú zmrazenú. Ked bola čerstvá, odkrojila som oba konce z luskov, odstránila som bočné vlákna, umyla som fazuľkové lusky a pokrájala asi na 1 cm kosoštvorce.
- Zemiaky som pokrájala na kocky.
- Maslovú fazuľku som dala variť do hrnca s osolenou vodou spolu s bobkovým listom.
- Pridala som mlieko a zemiaky, stačí povariť 5-6 minút, bude sa všetko ešte variť spolu so zásmažkou.
- Na rozohriatom oleji v panvici som orestovala pokrájanú cibuľu.
- K orestovanej cibuli som pridala múku a pripravila som svetlú zásmažku, ktorú som zaliala studenou vodou a dôkladne som všetko rozmiešala do hladka, aby v nej neboli hrudky.
- Pripravenú zásmažku som priliala do polievky, osladila som ju cukrom a spolu ešte povarila 15 minút, aby nebolo cítiť chuť múky. Potom som vypla plyn, do polievky som prelisovala cesnak a nechala chvíľu odstáť, aby sa pekne prevoňala cesnakom. Na záver som dochutila polievku octom a pridala som kôpor - jasom mala vlastný mrazený kôpor.
- A potom sme si len pochutnávali na tejto lahodnej polievočke s chuťou blížiacej sa jari.