Mäsová polievka

Kyslá polievka - ragovka

Autor receptu: an3da

Kyslá polievka, alebo u tunajších Srbov kisela čorba. Takáto polievka sa varí k svadobnému obedu. Domáci názov "ragovka" pochádza asi z názvu ragú.

15 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso nakrájame na kocky. Dáme do panvice, zalejeme vodou, pridáme soľ a položíme na sporák. Keď začne vrieť, stíšime plyn, pozbierame penu. Po asi hodine pridáme celú cibuľu a zeleninu, celé korenie.
  2. Keď je aj zelenina mäkká, pridáme bobkový list a po desiatich minútach ho vyberieme. Odoberieme si 4-5 naberačiek polievky tak, že položíme sitko a berieme čistú polievku do malej panvice, nech trochu vychladne.
  3. Do polievky pridáme ryžu. Kým sa ryža uvarí, vyšľaháme vajíčka so smotanou a pridáme odobratú polievku. Vypneme sporák, necháme asi 5 minút, aby polievka odstála a potom pomaly vlejeme smotanu s vajíčkami. Treba odhadnúť správny čas a nezrazí sa. Polievku si každý dochutí citrónovou šťavou alebo octom.
  4. Ak nemáte radi ryžu alebo vajíčka, urobte si zátrepku z múky a smotany. A môžete si pridať i mletú papriku.