Mäsová polievka
Kyslá polievka - ragovka
Autor receptu: an3da
Kyslá polievka, alebo u tunajších Srbov kisela čorba. Takáto polievka sa varí k svadobnému obedu. Domáci názov "ragovka" pochádza asi z názvu ragú.
15 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso nakrájame na kocky. Dáme do panvice, zalejeme vodou, pridáme soľ a položíme na sporák. Keď začne vrieť, stíšime plyn, pozbierame penu. Po asi hodine pridáme celú cibuľu a zeleninu, celé korenie.
- Keď je aj zelenina mäkká, pridáme bobkový list a po desiatich minútach ho vyberieme. Odoberieme si 4-5 naberačiek polievky tak, že položíme sitko a berieme čistú polievku do malej panvice, nech trochu vychladne.
- Do polievky pridáme ryžu. Kým sa ryža uvarí, vyšľaháme vajíčka so smotanou a pridáme odobratú polievku. Vypneme sporák, necháme asi 5 minút, aby polievka odstála a potom pomaly vlejeme smotanu s vajíčkami. Treba odhadnúť správny čas a nezrazí sa. Polievku si každý dochutí citrónovou šťavou alebo octom.
- Ak nemáte radi ryžu alebo vajíčka, urobte si zátrepku z múky a smotany. A môžete si pridať i mletú papriku.