Kvietky z lásky (fotorecept)

Autor receptu: anniemarrea

Tento recept mám od svojej mamy, rovnako ako aj formu pomocou ktorej kvietky pečiem. Forma má asi 40 rokov, mojej mame to kedysi vyrobil môj otec aby mu mohla tieto kvietky piecť.

60 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si múku, vajíčka, mlieko a sódu bikarbónu.
  2. ...zamiešame....
  3. Ďalej si nachystáme vyšší hrniec na vyprážanie, olej, formu a kuchynské utierky.
  4. Olej nalejeme do nádoby v ktorej budeme vyprážať, necháme ho zahriať na vysokú teplotu. Do rozpáleného oleja namočíme formu a necháme zohriať formu. Keď je forma zohriata, ponoríme ju do zmesi ktorú sme si pripravili.
  5. ....šup s tým do oleja....
  6. Pomocou vidličky kvietok opatrne stiahneme z formy a hneď otočíme aby sa upiekol aj z druhej strany. Pracujeme veľmi rýchlo, nakoľko sa to veľmi ľahko vie pripáliť. Hneď potom kvietky vyberáme na kuchynskú utierku aby sa odsalo čo najväčšie množstvo oleja.
  7. Na záver kvietky posypeme práškovým cukrom a papáme. Podotýkam že z množstva ktoré som uviedla je tých kvietkov veľmi veľa. Sú chutné, chrumkavé a najlepšie je ich zjesť čo najskôr. Keď ich budete skladovať tak na druhý, tretí deň môžu nasať vlhkosť a zmäknúť. Nezabudnite si k jedeniu vziať malý tanierik, lebo tým že sú chrumkavé sa veľmi ľahko aj lámu a potom si narobíte neporiadok :-) Dobrú chuť!