Kvetníčky (fotorecept)

Autor receptu: jody

Jeden z množstva druhov zeleninových rezňov. Kvetníčky preto, že sú robené z karfiolu a brokolice, teda z ´kvetov´ menovaných rastlín. Skúste. :-)

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Karfiol a brokolicu nakrájame na malé kúsky.
  2. Na oleji speníme pokrájanú cibuľku...
  3. ...a keď zosklovatie, pridáme brokolicu a karfiol, podlejeme trochou vody, posolíme a udusíme do mäkka.
  4. Z vajíčok, vody a múky spravíme husté cestíčko, ...
  5. ...do ktorého pridáme vychladnutú udusenú zeleninu.
  6. Lyžicou vkladáme do rozpáleného oleja rezníky a opekáme do zlatava z oboch strán.
  7. Dáme odkvapkať od tuku na servítku.
  8. Podávame s varenými zemiakmi a kyslou smotanou ochutenou popučeným cesnakom a pálivým kečupom. Dobrú chuť.