Kváskové pečené buchty (fotorecept)

Autor receptu: siisa

Musím napísať, že sú lepšie ako od babičky. Odporúčam vyskúšať. Už iné nebudete piecť. A tu je môj recept.

Postup

  1. Pečenie si rozložíme do dvoch dní. Prvý deň ráno si prikŕmime kvások. Použijeme biely, pšeničný. Do misy si z chladničky odoberieme z kvásku 1-2 PL a pridáme 100 g pšeničnej hladkej múky špeciál a 100 ml vlažnej vody. Všetko riadne vymiešame dohladka a misu s kváskom dáme do igelitovej tašky. Necháme do večera vykvasiť. Tak 10 - 12 hodín.
  2. Večer skontrolujeme kvások. Ak nám kvások vykvasil, zamiesime cesto. Miesiť môžeme ručne, alebo v robote s hákom na miesenie cesta. Do misy z robota dáme ako prvý kvások, potom ostatné ingrediencie. Nakoniec si necháme mlieko, ktoré po zapnutí robota pomaly lejeme do misy. Cesto miesime tak 15 minút. Potom ho pomocou varechy v mise trochu dotvarujeme na bochník. Misu uzavrieme igelitom necháme odpočívať v chladničke do rána. Ráno vyberieme misu a necháme pol hodiny postáť. Cesto vyberieme na dosku.
  3. Cesto rukami ponaťahujeme a roztlačíme na hrúbku 2 - 3 cm. Nevaľkáme valčekom! Pomocou pohára vykrajujeme kolieska a plníme plnkou.
  4. Ukladáme na olejom vymastený plech. Olejom potrieme aj boky, aby sa buchty nezlepili.
  5. Potom celý plech uzavrieme do veľkej igelitovej tašky a necháme kysnúť. Ja som nechala 2 hodiny. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom.
  6. Do rúry si na spodok dáme hlboký plech. Rúru si vyhrejeme na 230 °C. Vložíme buchty s plechom do stredu rúry. Do spodného plechu si nalejeme 100 ml vody. Rúru hneď zatvoríme a stiahneme teplotu na 190 °C. Pečieme 10 minút. Po 10 minútach si vyberieme plech zo spodu a dopečieme 40 minút. Buchty potrieme maslom a prikryjeme vlhkou utierkou. Necháme vychladnúť. Chutia neskutočne :) Dobrú chuť !