Kváskové muffiny

Autor receptu: siisa

Dezert, alebo zdravá desiata do školy či práce.

20 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Pečenie si rozložíme do dvoch dní. Prvý deň ráno si prikŕmime pšeničný kvások. Do misy si dáme 2 PL pšeničného kvásku a pridáme 100 g pšeničnej hladkej múky a 100 ml vlažnej vody. Všetko riadne vymiešame do hladka a misu s kváskom dáme do igelitovej tašky. Necháme vykvasiť pri izbovej teplote.
  2. Keď nám kvások vykvasí, zamiesime cesto podľa receptu. Miesiť môžeme ručne, ja som miesila v robote s hákom na miesenie cesta. Do misy z robota dáme ako prvý kvások, potom ostatné ingrediencie. Nakoniec si necháme mlieko. Cesto miesime tak 10 minút. Potom až pridáme mlieko. Už iba premiesime. Misu uzavrieme igelitom a necháme odpočívať pri izbovej teplote 2 hodiny.
  3. Po dvoch hodinách si pripravíme plech na muffiny a vložíme si do otvorov košíčky. Naplníme cestom do 3/4. Necháme pri izbovej teplote hodinu kysnúť.
  4. Rúru si vyhrejeme na 220 °C , muffiny dáme na mriežku do stredu rúry a pečieme 20 minút. Môžeme skúsiť či sú upečené špajdľou. Upečené vyberieme na mriežku a necháme vychladnúť.