Zapekaný kuskus
Kuskus zapekaný so zeleninou a vajíčkom (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Kuskus nemusí byť iba prílohou k mäsu. Dá sa z neho pripraviť aj samostatné jedlo.* Zeleninu si môže každý pridať podľa svojej chuti, výsledok bude v každom prípade výborný.
4 porcie |
30 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Brokolicu rozoberieme na ružičky a 3 minúty povaríme vo vode. Ihneď scedíme, prelejeme studenou vodou a necháme odkvapkať.
- Kuskus zalejeme vriacou vodou, zakryjeme a necháme 10 minút postáť.
- Potom kuskus premiešame s brokolicou, hráškom, nasekanou vňaťou a soľou s kurkumou.
- Do vymasteného pekáča dáme zmes kuskusu a malou naberačkou alebo lyžicou do nej urobíme 4 väčšie jamky.
- Do každej jamky vyklepneme 1 vajíčko.
- Dáme do rúry a pečieme, kým vajíčka nestuhnú (asi 30 minút).
- Na taniere rozložíme nastrúhanú zeleninu, postriekame olivovým olejom a uložíme porciu kuskusu.
Ihneď podávame.