Zapekaný kuskus

Kuskus zapekaný so zeleninou a vajíčkom (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Kuskus nemusí byť iba prílohou k mäsu. Dá sa z neho pripraviť aj samostatné jedlo.* Zeleninu si môže každý pridať podľa svojej chuti, výsledok bude v každom prípade výborný.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Brokolicu rozoberieme na ružičky a 3 minúty povaríme vo vode. Ihneď scedíme, prelejeme studenou vodou a necháme odkvapkať.
  2. Kuskus zalejeme vriacou vodou, zakryjeme a necháme 10 minút postáť.
  3. Potom kuskus premiešame s brokolicou, hráškom, nasekanou vňaťou a soľou s kurkumou.
  4. Do vymasteného pekáča dáme zmes kuskusu a malou naberačkou alebo lyžicou do nej urobíme 4 väčšie jamky.
  5. Do každej jamky vyklepneme 1 vajíčko.
  6. Dáme do rúry a pečieme, kým vajíčka nestuhnú (asi 30 minút).
  7. Na taniere rozložíme nastrúhanú zeleninu, postriekame olivovým olejom a uložíme porciu kuskusu. Ihneď podávame.