Kuriatková žemľovka (fotorecept)

Autor receptu: martina34

Asi všetci máme radi kuriatka a jedlá z nich.

70 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Najskôr si musíme kuriatka nazbierať.
  2. Potom ich dobre očistiť a poumývať.
  3. Do hrnca si dáme zohriať olej a nakrájame si cibuľu. Osmažíme ju.
  4. Pridáme nakrájané kuriatka a dusíme asi 20 minút. Potom ich odkryjeme, pridáme mleté čierne korenie a necháme varením odpariť prebytočnú vodu.
  5. Zatiaľ si nakrájame pór, papriku, rožky a cukinu. Tiež si nasekáme na drobno petržlenovú vňaťku.
  6. Kuriatka zložíme zo šporáka a pridáme do nich mlieko, soľ, vegetu a všetky ostatné suroviny, čo sme si nakrájali a vajcia a dobre premiešame.
  7. Pripravíme si plech na pečenie, trochu hlbší. Vymastíme ho olejom a vylejeme do neho celú zmes. Pečieme na 200 stupňoch 25 minút.