Kuriatková žemľovka (fotorecept)
Autor receptu: martina34
Asi všetci máme radi kuriatka a jedlá z nich.
70 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Najskôr si musíme kuriatka nazbierať.
- Potom ich dobre očistiť a poumývať.
- Do hrnca si dáme zohriať olej a nakrájame si cibuľu. Osmažíme ju.
- Pridáme nakrájané kuriatka a dusíme asi 20 minút. Potom ich odkryjeme, pridáme mleté čierne korenie a necháme varením odpariť prebytočnú vodu.
- Zatiaľ si nakrájame pór, papriku, rožky a cukinu. Tiež si nasekáme na drobno petržlenovú vňaťku.
- Kuriatka zložíme zo šporáka a pridáme do nich mlieko, soľ, vegetu a všetky ostatné suroviny, čo sme si nakrájali a vajcia a dobre premiešame.
- Pripravíme si plech na pečenie, trochu hlbší. Vymastíme ho olejom a vylejeme do neho celú zmes. Pečieme na 200 stupňoch 25 minút.