Kuracie prsia

Kuriatko so zeleninou a zemiakovo-žihľavovým nákypom

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. V olivovom oleji rozmiešame nasekaný rozmarín. Ochuteným olejom potrieme kuracie prsia a necháme odležať. Potom opečieme na panvici z oboch strán a následne pečieme pri teplote 180 °C asi 20–25 minút. Na záver dochutíme morskou soľou.
  2. Zemiaky obielime, nakrájame na kocky a uvaríme v slanej vode. Zmixujeme, ak treba, tak osolíme, pridáme maslo a nakrájanú žihľavu. Z vychladnutej kaše vytvarujeme neveľké guľky, ktoré pečieme 8 minút pri 200 °C .
  3. Zeleninu blanšírujeme vo vode s citrónovým tymianom a so šťavou z pomaranča a citróna. Takto predpripravenú zeleninu nakoniec orestujeme na masle a dochutíme soľou.