Kurča pečené vo fólii (fotorecept)

Autor receptu: kimlo

Recept na marinádu mám odkiaľsi z internetu, je výborná na grilovanie alebo pečenie čohokoľvek, ja som raz vyskúšal pečenie v pečiacej fólii a odvtedy takto pečiem často. Mäsko je lahodne mäkké, priam odpadáva od kosti, koža chutne prepečená a mierne pikantná.

20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravíme si potrebné suroviny a kurča zvnútra a zvonku dobre nasolíme...
  2. Z uvedených surovín, okrem soli, urobíme zmiešaním marinádu
  3. Kurča dáme do misky a dobre ponatierame marinádou aj zvnútra, uložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny, najlepšie cez noc. Občas obrátime.
  4. Zabalíme do pečiacej fólie, dolejeme zvyšok marinády, konce zatočíme a stiahneme. Môžeme použiť motúz alebo patentné svorky ktoré sa k fólii dodávajú. Navrchu spravíme asi 3-4 malé dierky aby mala kade unikať para...
  5. Dáme piecť do rúry na 180°C asi na 45 minút. Po chvíli sa Váš byt naplní úžasnou vôňou a susedia sa budú zalizovať a závidieť čo to zase za dobrotu pečiete...fólia sa nafúkne a vyzerá takto:
  6. Po upečení fóliu rozstrihneme...
  7. ... a kurča preložíme na tanier k ďalšiemu spracovaniu... podávame so svojou obľúbenou prílohou.