Kurča pečené vo fólii (fotorecept)
Autor receptu: kimlo
Recept na marinádu mám odkiaľsi z internetu, je výborná na grilovanie alebo pečenie čohokoľvek, ja som raz vyskúšal pečenie v pečiacej fólii a odvtedy takto pečiem často. Mäsko je lahodne mäkké, priam odpadáva od kosti, koža chutne prepečená a mierne pikantná.
20 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si potrebné suroviny a kurča zvnútra a zvonku dobre nasolíme...
- Z uvedených surovín, okrem soli, urobíme zmiešaním marinádu
- Kurča dáme do misky a dobre ponatierame marinádou aj zvnútra, uložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny, najlepšie cez noc. Občas obrátime.
- Zabalíme do pečiacej fólie, dolejeme zvyšok marinády, konce zatočíme a stiahneme. Môžeme použiť motúz alebo patentné svorky ktoré sa k fólii dodávajú. Navrchu spravíme asi 3-4 malé dierky aby mala kade unikať para...
- Dáme piecť do rúry na 180°C asi na 45 minút. Po chvíli sa Váš byt naplní úžasnou vôňou a susedia sa budú zalizovať a závidieť čo to zase za dobrotu pečiete...fólia sa nafúkne a vyzerá takto:
- Po upečení fóliu rozstrihneme...
- ... a kurča preložíme na tanier k ďalšiemu spracovaniu... podávame so svojou obľúbenou prílohou.