Kuracinka so špargľou (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

Jednoduchá a v podstate aj zdravá večera...

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie mäso nakrájame na kocky, pokvapkáme sojovou omáčkou, osolíme a orestujeme na troche oleja kým sa mäsko nezatiahne a trošku opečie
  2. Špargľu ošúpeme a varíme v osolenej vode zo štipkou cukru a kolieskom citrónu 10 minút
  3. Jablká obielime, nakrájame na kocky, pokvapkáme citrónovou šťavou a nastriháme cibuľkovú vňať.
  4. Vychladnutú špragľu nakrájame na 1/2cm hrubé kolieska a spolu s vychladnutým mäsom pridáme k jablkám. Pridáme jeden grécky jogurt a zamiešame. Podľa chuti ešte môžeme dosoliť, pridať korenie, alebo ešte pár kvapiek citrónu. Necháme vychladiť a pochutnávame si.