Kuracinka s paprikovou omáčkou a cesnakovými nokami (fotorecept)
Autor receptu: stefanm
Túto prácu tu pridávam aby som vám pripomenul, že v jednoduchosti je krása. A keď sa všetko podarí tak pridám, ako je u mňa zvykom, aj tzv. hudobnú verziu s krásnou piesňou pani Gombitovej. Tak si to pozrite do konca.
2 porcie |
150 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie stehná si upravíme tak, že z nich odsekneme spodnú časť a pri kosti uvoľníme aby sa roztiahli do tvaru rezňa. Takto upravené ich vložíme do ochuteného oleja, obložíme trochou pokrajanéj papriky a cibule a aspoň na dva hodiny odložíme.
- Na troche rozohriateho oleja ich trochu opečieme, ...
- ... vyberieme a v tomto výpeku orestujeme papriku a cibuľu.
- Pridáme naspäť opečne nohy, podlejeme vodou a....
- ... prikryté dusíme aspoň hodinu aby bolo mäso udusené až ku kosti.
- Medzi tým si z hrubej múky, vajíčka a vody pripravíme cesto na noky do ktorého pridáme lyžičku sušeného cesnaku a kto má tak aj trochu medvedieho cesnaku a zavaríme vo vriacej vode nokerle, ktoré po uvarení scedíme.
- Udusené mäsko vyberieme, výpek dôkladne rozmixujeme, ...
- ... podľa chutí dochutíme soľou, cukrom a, pokiaľ máme, tak aj domácou paprikovou pastou. Krátko povaríme a podávame.
- Dusené kuracie stehno s cesnakovými nokami a paprikovou omáčkou sa nedajú vychutnať bez dobrého piva.
Pokiaľ bude táto moja práca zverejnená a aspoň raz pochválená, tešte sa na Mariku!!!