Kuracinka s paprikovou omáčkou a cesnakovými nokami (fotorecept)

Autor receptu: stefanm

Túto prácu tu pridávam aby som vám pripomenul, že v jednoduchosti je krása. A keď sa všetko podarí tak pridám, ako je u mňa zvykom, aj tzv. hudobnú verziu s krásnou piesňou pani Gombitovej. Tak si to pozrite do konca.

2
porcie
150 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie stehná si upravíme tak, že z nich odsekneme spodnú časť a pri kosti uvoľníme aby sa roztiahli do tvaru rezňa. Takto upravené ich vložíme do ochuteného oleja, obložíme trochou pokrajanéj papriky a cibule a aspoň na dva hodiny odložíme.
  2. Na troche rozohriateho oleja ich trochu opečieme, ...
  3. ... vyberieme a v tomto výpeku orestujeme papriku a cibuľu.
  4. Pridáme naspäť opečne nohy, podlejeme vodou a....
  5. ... prikryté dusíme aspoň hodinu aby bolo mäso udusené až ku kosti.
  6. Medzi tým si z hrubej múky, vajíčka a vody pripravíme cesto na noky do ktorého pridáme lyžičku sušeného cesnaku a kto má tak aj trochu medvedieho cesnaku a zavaríme vo vriacej vode nokerle, ktoré po uvarení scedíme.
  7. Udusené mäsko vyberieme, výpek dôkladne rozmixujeme, ...
  8. ... podľa chutí dochutíme soľou, cukrom a, pokiaľ máme, tak aj domácou paprikovou pastou. Krátko povaríme a podávame.
  9. Dusené kuracie stehno s cesnakovými nokami a paprikovou omáčkou sa nedajú vychutnať bez dobrého piva. Pokiaľ bude táto moja práca zverejnená a aspoň raz pochválená, tešte sa na Mariku!!!