Kuracie mäso

Kuracina zapečená s paprikami a paradajkami (fotorecept)

Autor receptu: sracz

Kuracina je všeobecne obľúbená na všetkých svetových stranách našej zemegule.* Ešte som sa nikdy nestretol so žiadnych zo svojich stravníkov či zákazníkov, ktorému by som nevyhovel s niektorým z mojich „pernatých diel“. Dnes som sa zvlášť špecializoval na chuť čerstvých mäsitých hrubostenných paprík a dokonca v troch farebných typoch. Paradajky som použil konzervované, už olúpané, ortodoxní fajnšmekri si ich môžu pripraviť zo zrelých čerstvých a prípravu si predĺžiť. Ja som bol za lenivého.

4-6
porcie
30 minút
príprava
60-70 minút
na 150/180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z uvedených ingrediencií som zmiešal marinádu, v ktorej som dôkladne poobracal kúsky kuraciny a prikryté celofánom ich cez noc uložil do chladničky; ale nič by sa nestalo, keby som ich v nej bol aj na 2-3 dni.
  2. Nadišiel „deň D“ a tak som si zoradil vstupnú zostavu...
  3. Do rajnice s kukuričným olejom som vložil pokrájané papriky a paradajky, podusil ich.
  4. Pripravil koreniny...
  5. Na panvici som do červenohneda opiekol kúsky kuraciny.
  6. Do zmäknutých paradajok s paprikami som pridal koreniny a paradajkový taliansky hustý krém.
  7. Premiešal a zalial konzervou pokrájaných paradajok bez kože, 2-3 minúty nechal povariť.
  8. Hotovou horúcou omáčkou som zalial plátky kuraciny rozložené v pekáči.
  9. Omáčku som dôkladne porozotieral a pripravený „polotovar diela“ vložil na 70 minút do rúry vyhriatej na 150 °C. Posledných 10-12 minút som mäso dopiekol na 180 °C. V priebehu pečenia som kuracinu dva razy obrátil.
  10. ¼ hodinku pred dopečením mäsa som uvaril ryžu a keď sa v nej, po odparení vody, objavili „dierky“, vsypal som do nej mrazený hrášok, premiešal, zakryl, vypol ohrev.
  11. Keď sa mäso dopieklo, mohol som prestierať. K porcii som priložil kuchársku knihu Joseph_a „Joe Dogs“ Iannuzziho „The Mafia Cookbook“. Keď si je „prelúskam“, vyberiem nejaký „Al Capone“ recept aj pre Vás.
  12. Tohtoročné „bobaľky - opekance Amálka“ od @Anulienka1, ktorej veľmi pekne ďakujem za recept. Polovicu použijem na štedrovečerný stôl a druhá je už v mrazničke. Na budúci rok mám o jednu „robotu“ menej.