Kuracina marinovaná v majonéze

Autor receptu: elysa

Naše obľúbené rezníky... Keď som našla tento týždeň na vareche recept na Domácu majonézu podľa receptu od Astheard, ktorú pripravila @marianne, tak som neváhala a urobila som ju tiež. Použila som ju na marinovanie... Mám vyhliadnutý recept na zákusok, do ktorého idú bielky, len ich treba našetriť...

6-8
porcií
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Majonézu som pripravila podľa @marianne ,vymazala som omylom foto, ako ju môj miláčik "mumík" -robot šlahal... Dala som do nej tretinu olivového oleja, lebo moji ho nemajú radi, ja som chcela vedieť chuť s ním- bola dosť olivová, ale keď ďalšie spracovanie je z koreninami, tak sa to schová.
  2. Do nádoby na marinovanie dáme majonézu (do teraz som robila z kupovanej) pridáme vajcia, olej, všetky koreniny, soľ a pretlačený cesnak.
  3. Všetko dôkladne premiešame.
  4. Kuracinu pokrájame na rezne, naklepeme, nie na príliš tenko. Vložíme do marinády, dôkladne premiešame, ja vkladám po jednom kuse a vždy dobre zamiešam, aby bolo mäso celé v marináde. Marinujeme v chladničke 24 hodín.
  5. Mäso opekáme na oleji, alebo na masti z oboch strán.
  6. Ja opečené mäso pred podávaním uložím na "stojáka" do tesného hrnca, dolu sa zhromaždí výpek, polievame si s ním ryžu.
  7. Podávame s hranolkami, opekanými zemiakmi, dusenou ryžou, alebo čerstvým chlebom. A toto je môj zajtrajší obed do práce...