Kuracie placky

Kuracie „vepřenky“

Autor receptu: bugout

Vychádzal som z receptu na vepřenky od Flo z webu Kuchařka pro dceru.* Len som nerobil z mäsa bravčového (tentokrát), ale z kuracieho (teda z toho čo som doma mal, keďže dnes sú obchody zavreté), ale ani neviem, ako by som do slovenčiny preložil "vepřenky". Bez ohľadu na názov a mäso aké zvolíte, prajem dobrú chuť.

20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Robil len z cca 300 g mäsa, takže som mlynček ani neskladal a použil "cutter". A ešte jedna drobnosť, v pôvodnom recepte sa používajú rožky namočené vo vode ja som použil ovsené vločky namočené v mlieku. Myslím, že je to zdravšie (menej prácne) a nemal som rožok. (Množstvá sú opísane z pôvodného receptu).
  2. Vločky (rožky) zalejem mliekom a zatiaľ si nachystáme mäso - pomelieme, alebo ako dnes pokutrujeme. Všetky ingrediencie zmiešame (ak dávame rožky tak samozrejme vyžmýkať a nakrájať na kúsočky), necháme chvíľku postáť v chlade (nie je to nevyhnutné) vyformujeme placky hrubé cca 1 centimeter a opekáme na stredne silnom výkone, nič viac nič menej... Ak sa placky zle formujú môžeme to urobiť tak, že jemne pomúčime pracovnú plochu urobíme z mäsa guľku, položíme na pomúčenú plochu a z vrchu tiež jemne poprášime múkou a guľku roztlačíme na placku a doformujeme...
  3. Originál by sa mali podávať na krajci chleba s horčicou a jemno nakrájanou cibuľou. A aj keď som robil originál tam som si dal kvasák :-) Cibuľu mám rád, ale skrátka som mal doma kvasák. Dnes som zvolil čalamádu.
  4. Je to taký absolútny základ, ktorý sa dá doplniť čímkoľvek od korenín podľa chuti cez syr až neviem po čo. Taktiež sa to dá samozrejme obaliť... Múka, vajíčko alebo strúhanka alebo aj všetko, teda vlastne trojobal.