Kuracie prsia

Kuracie tortilly Musakhan (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Originál tohto receptu pochádza z Palestíny, kde sa pripravuje celé kura. Ja vám ponúkam zjednodušenú verziu zo Sýrie, kde sa používajú trhané kuracie prsia.* Inšpiráciou mi bol Anas Atassi.

6-8
porcií
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do veľkého hrnca dáme variť vodu. Vložíme kuracie prsia, a’atryaat (zmes korenín), soľ a korenie. Varíme asi tak 20 minút.
  2. Uvarené mäso vyberieme. Vychladnuté rukami potrháme na kúsky. Na panvici zohrejeme 3-4 lyžice oleja a opečieme na pásiky nakrájanú cibuľu, restujeme 10 minút. Pridáme sumac, píniové oriešky a 3-4 lyžice olivového oleja. Zmiešame a opekáme ešte aspoň 5-10 minút.
  3. Servírujeme v tortille, so šalátom podľa chuti a kopčekom smotany.
  4. Ak máme viac času alebo chceme byť originálnejší, môzeme tortilly zrolovať a dať opiecť. Ja toto jedlo väčšinou robievam ako rýchlovku a len tak ich zabalím.