Kuracie prsia
Kuracie tortilly Musakhan (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Originál tohto receptu pochádza z Palestíny, kde sa pripravuje celé kura. Ja vám ponúkam zjednodušenú
verziu zo Sýrie, kde sa používajú trhané kuracie prsia.*
Inšpiráciou mi bol Anas Atassi.
6-8 porcií |
30 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Do veľkého hrnca dáme variť vodu. Vložíme kuracie prsia, a’atryaat (zmes korenín), soľ a korenie. Varíme asi tak 20 minút.
- Uvarené mäso vyberieme. Vychladnuté rukami potrháme na kúsky.
Na panvici zohrejeme 3-4 lyžice oleja a opečieme na pásiky nakrájanú cibuľu, restujeme 10 minút. Pridáme sumac, píniové oriešky a 3-4 lyžice olivového oleja. Zmiešame a opekáme ešte aspoň 5-10 minút.
- Servírujeme v tortille, so šalátom podľa chuti a kopčekom smotany.
- Ak máme viac času alebo chceme byť originálnejší, môzeme tortilly zrolovať a dať opiecť. Ja toto jedlo väčšinou robievam ako rýchlovku a len tak ich zabalím.