Kuracie prsia

Kuracie stripsy v praclíkovej kruste s medovo-horčicovým dipom podľa Mariána Myjavca (videorecept)

Autor receptu: sons

Influencer Marián Myjavec, známy ako Muž v zástere, nám predviedol dokonalú pánsku jazdu do 15 eur, ktoré podľa neho stačia na uvarenie dobrého jedla.

30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie prsia nakrájame na tenké dlhé pásiky.
  2. Marináda: Biely jogurt, vajíčko, roztlačený cesnak, soľ a mleté čierne korenie zmiešame. Do marinády vložíme kuracie kúsky a necháme aspoň hodinu odstáť.
  3. Za hrsť praclíkov rozdrvíme na malé kúsky, môžeme si pomôcť mixérom. Odležané kuracie mäso vyberieme z marinády, obalíme v rozdrvených praclíkoch a vysmažíme na oleji dozlatista.
  4. Dip: Majonézu, horčicu, med, karí korenie a trochu mletého čierneho korenia dáme do misky a vymiešame hladký dip, ktorý podávame k chrumkavým kuracím stripsom.