Kuracie prsia
Kuracie stripsy v praclíkovej kruste s medovo-horčicovým dipom podľa Mariána Myjavca (videorecept)
Autor receptu: sons
Influencer Marián Myjavec, známy ako Muž v zástere, nám predviedol dokonalú pánsku jazdu do 15 eur, ktoré podľa neho stačia na uvarenie dobrého jedla.
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie prsia nakrájame na tenké dlhé pásiky.
- Marináda: Biely jogurt, vajíčko, roztlačený cesnak, soľ a mleté čierne korenie zmiešame. Do marinády vložíme kuracie kúsky a necháme aspoň hodinu odstáť.
- Za hrsť praclíkov rozdrvíme na malé kúsky, môžeme si pomôcť mixérom. Odležané kuracie mäso vyberieme z marinády, obalíme v rozdrvených praclíkoch a vysmažíme na oleji dozlatista.
- Dip: Majonézu, horčicu, med, karí korenie a trochu mletého čierneho korenia dáme do misky a vymiešame hladký dip, ktorý podávame k chrumkavým kuracím stripsom.