Kuracie stehná

Kuracie stehná v uhorkovom náleve

Autor receptu: 2010

Ja sa dam nahovorit na bars aku haluz. Tu sa dakdo vychvaloval, ze naklada kuracie maso do uhorkovej vody - nalevu, co ostane zo zavaranych uhoriek. http://www.thekitchn.com/recipe-dill-pickle-chicken-245428 Jasne, ze som musel vyskusat, prave skoro prazdna flasa z uhoriek cakala v chladnicke.

20 minút
príprava
18 minút
na 200 °C

Postup

  1. Kuracie stehna som rychlo vykostil. (Lepsie sa marinuju a ovela rychlejsie sa spravia, necelych 20 minut.)
  2. Na stehna som vylial, co bolo vo flasi od uhoriek, plus dve male nakrajane uhorky. Odlozil do chladnicky cez noc.
  3. Stehna som vybral z marinady a nechal odkvapkat v sitku. Potom som ich vyutieral - osusil papierovou utierkou. Posolil a pokorenil - podla chute.
  4. Dal na rozpaleny pekac kozou dole na 2 minuty, potom znizil na a dopekal este 3 minuty. Medzitym som si rozohrial trubu na 200 stupnov a dal na tak 13 minut piect. Vybral zabalil do alobalu na 10 minut, aby dosli a ostali stavanate, podobny postup ako pri stejkoch.
  5. Priloha bola tiez zaujmava, karfiolove pyre, s cesnakom a koriandrovou vnatou a avokadom. Nutri bulet si s tym poradil. Uradovat sa nevyplaca pri vareni a hlavne, ked pouzivam plynovy turbo horak, koza sa vyskvarila...