Kuracie stehná
Kuracie stehná v uhorkovom náleve
Autor receptu: 2010
Ja sa dam nahovorit na bars aku haluz. Tu sa dakdo vychvaloval, ze naklada kuracie maso do uhorkovej vody - nalevu, co ostane zo zavaranych uhoriek.
http://www.thekitchn.com/recipe-dill-pickle-chicken-245428
Jasne, ze som musel vyskusat, prave skoro prazdna flasa z uhoriek cakala v chladnicke.
20 minút príprava |
18 minút na 200 °C |
Postup
- Kuracie stehna som rychlo vykostil. (Lepsie sa marinuju a ovela rychlejsie sa spravia, necelych 20 minut.)
- Na stehna som vylial, co bolo vo flasi od uhoriek, plus dve male nakrajane uhorky.
Odlozil do chladnicky cez noc.
- Stehna som vybral z marinady a nechal odkvapkat v sitku. Potom som ich vyutieral - osusil papierovou utierkou. Posolil a pokorenil - podla chute.
- Dal na rozpaleny pekac kozou dole na 2 minuty, potom znizil na a dopekal este 3 minuty.
Medzitym som si rozohrial trubu na 200 stupnov a dal na tak 13 minut piect.
Vybral zabalil do alobalu na 10 minut, aby dosli a ostali stavanate, podobny postup ako pri stejkoch.
- Priloha bola tiez zaujmava, karfiolove pyre, s cesnakom a koriandrovou vnatou a avokadom. Nutri bulet si s tym poradil.
Uradovat sa nevyplaca pri vareni a hlavne, ked pouzivam plynovy turbo horak, koza sa vyskvarila...