Kuracie stehná v paradajkovej omáčke

Kuracie stehná v paradajkovej omáčke - úžasný obed z jedného plechu

Autor receptu: frommykitchendotcom

Tento recept robím pomerne často, keďže je u nás veľmi obľúbený. Takmer každý, kto ho ochutnal si hneď vypýtal recept :)

6
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Stehná umyjeme, osolíme, okoreníme a poukladáme na plech pokvapkaný olivovým olejom. Cesnak a bazalku nasekáme a rovnomerne poukladáme na kúsky mäsa.
  2. Zalejeme paradajkovým pretlakom asi do polovice výšky mäsa. Pomedzi to poukladáme ošúpané a nakrájané zemiaky , ktoré tiež osolíme. Prikryjeme alobalom a necháme v rúre piecť asi 1 hodinu na 180 °C.
  3. Potom odkryjeme, posypeme strúhaným syrom a necháme ešte trochu zapiecť na 200 °C. Môžeme ešte ozdobiť sviežou bazalkou.