Pečené kuracie stehná

Kuracie stehná so smotanou (fotorecept)

Autor receptu: eruska25

Veľmi jednoduchá a rýchla príprava, a pritom výsledok stojí za to.

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
na 250 °C

Postup

  1. Kuracie stehná vykostíme a odstránime kožu. Jednoduchšie, keď kúpime už vykostené.
  2. Naklepeme ich. Rúru vyhrejeme na 250 st. C.
  3. Malý pekáč vymastíme olivovým olejom, vložíme stehná a posolíme. Netreba použiť žiadne iné koreniny.
  4. Zalejeme smotanou.
  5. Mäsko ponadvihujeme, aby sa smotana dostala všade.
  6. Pečieme 25 minút. Mäso je mäkké, smotana zhustne na omáčku.
  7. Počas pečenia si pripravíme prílohu, napr. ryžu, zeleninový šalát alebo niečo podľa svojej chute a môže sa podávať.