Pečené kuracie stehná
Kuracie stehná so smotanou (fotorecept)
Autor receptu: eruska25
Veľmi jednoduchá a rýchla príprava, a pritom výsledok stojí za to.
4 porcie |
10 minút príprava |
25 minút na 250 °C |
Postup
- Kuracie stehná vykostíme a odstránime kožu. Jednoduchšie, keď kúpime už vykostené.
- Naklepeme ich. Rúru vyhrejeme na 250 st. C.
- Malý pekáč vymastíme olivovým olejom, vložíme stehná a posolíme. Netreba použiť žiadne iné koreniny.
- Zalejeme smotanou.
- Mäsko ponadvihujeme, aby sa smotana dostala všade.
- Pečieme 25 minút. Mäso je mäkké, smotana zhustne na omáčku.
- Počas pečenia si pripravíme prílohu, napr. ryžu, zeleninový šalát alebo niečo podľa svojej chute a môže sa podávať.