Kuracie steaky s čerstvou bazalkou (fotorecept)

Autor receptu: zuzickaaa1

2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 250 °C

Postup

  1. Kuracie prsia umyjeme a očistíme od blán.
  2. Osolíme a použijeme korenie čierne, mleté.
  3. Zemiaky uvaríme v šupe.
  4. Mozarellu a aj paradajku nakrájame na kolieska.
  5. Olivový olej určený na vyprážanie necháme poriadne rozohriať na panvici. Ak je panvica riadne rozohriatá začneme kuracie prsia opekať. Opekáme cca 10min. Keďu už máme steaky hotové preložíme na tanier a na vrch poukladáme mozarellu. Zakryjeme pokrievkou alebo druhým tanierom a tam sa nám mozarella krásne roztečie po steaku.
  6. Zemiaky odstavíme z ohňa tesne pred tým ako sú úplne uvarené. nakrájeme ich okoreníme podľa vlastnej chuti a dáme na 15 min zapeicť do trúby na 250°C.
  7. Keď máme steaky hotové, tak vo výpeku opražíme paradajky. Na záver v mažiari roztlačíme čerstvú bazalku, po roztlačení zmiešame s olivovým olejom a potrieme steaky a paradajky v už hotovej porcii, to dodá steakom neodolateľnú chuť:) Dobrú chuť:)