Kuracie steaky s čerstvou bazalkou (fotorecept)
Autor receptu: zuzickaaa1
2 porcie |
10 minút príprava |
30 minút na 250 °C |
Postup
- Kuracie prsia umyjeme a očistíme od blán.
- Osolíme a použijeme korenie čierne, mleté.
- Zemiaky uvaríme v šupe.
- Mozarellu a aj paradajku nakrájame na kolieska.
- Olivový olej určený na vyprážanie necháme poriadne rozohriať na panvici. Ak je panvica riadne rozohriatá začneme kuracie prsia opekať. Opekáme cca 10min. Keďu už máme steaky hotové preložíme na tanier a na vrch poukladáme mozarellu. Zakryjeme pokrievkou alebo druhým tanierom a tam sa nám mozarella krásne roztečie po steaku.
- Zemiaky odstavíme z ohňa tesne pred tým ako sú úplne uvarené. nakrájeme ich okoreníme podľa vlastnej chuti a dáme na 15 min zapeicť do trúby na 250°C.
- Keď máme steaky hotové, tak vo výpeku opražíme paradajky. Na záver v mažiari roztlačíme čerstvú bazalku, po roztlačení zmiešame s olivovým olejom a potrieme steaky a paradajky v už hotovej porcii, to dodá steakom neodolateľnú chuť:)
Dobrú chuť:)