Kuracie srdiečka so smotanovo-chrenovou omáčkou s knedľou (fotorecept)
Autor receptu: sugina
Tento recept mám od mojej mamy a domáca knedľa k tomu,mňam......
60 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Tak,zamiesim cesto na knedľu:múka,vajce,soľ,kvások.Kým vykysne ideme na srdiečka.Pokrájam ich na malé kúsky a trochu osmažím s cibuľou.Osolím,pridám papriku a chren
- Zalejem vodou a dusím asi pol hodinu.Pridám mlieko a nechám zovrieť
- Dám zátrepku zo smotany a maizeny,chvíľu povarím kým zhustne
- Hotovo,vykysnuté cesto dám na pomúčenú dosku,premiesim a nechám ešte pokysnúť.Vytvorím si knedľu(podľa seba,môže byť aj viac kúskov)a naparím v zakrytom hrnci asi 20minút.A tu je výsledok...po vybratí,ešte horúcu poriadne omastiť olejom
- Tak dobrú chuť....