Kuracie srdiečka s chilli papričkou (fotorecept)

Autor receptu: turistka

Navarila som obed na 2 dni, ako hlavné jedlo som sa rozhodla pre kuracie srdiečka s chilli papričkou, kvôli jej pikantnosti. Je to chutné jedlo. Ako prílohu som dala nočky z detskej krupice.

3
porcie
15 minút
príprava
140 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Všetko z predpisu si prichystáme na pracovný stôl, aby sme neskôr nepozabudli. Srdiečka nakrojíme a vyčistíme od zrazenej krvi, aorty - ak tam ešte sú vykrojíme. Tuk, ktorý je na nich necháme, pri dusení sa stopí. Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. Očistíme strúčiky cesnaku.
  2. Do 1 1/2 L hrnca dáme 1 dl oleja, a dáme zohriať tak, že vhodíme kúsok pokrájanej cibule a keď sa pekne bublinky od nej odhadzujú, tak vsypeme všetku pokrájanú cibuľu. Dusíme ju tak málinko do červena,skôr je ešte biela no nie sklovitá. Odtiahneme z plynu, pridáme mleté čierne korenie a červenú mletú papriku. Premiešame, dáme naspäť na plyn a pridáme očistené, vodou opláchnuté srdiečka. Keď sa zatiahnu dáme 1 KL soli /druhú KL si nechávame na dochutenie už na konci varenia. Vhodíme 1 ks chilli papričky, podlejeme teplou vodou. Dáme dusiť.
  3. Tu sú prihodené srdiečka, fotka sa mi trošku nevydarila, ale keď budem robiť nabudúce,premením.
  4. Potom dáme 1 PL jemného kečupu a mletú rascu, zalejeme teplou vodou a necháme variť na miernom ohni, cca 2 hodiny.
  5. Medzitým som na sucho opešieme múku na zápražku, zalejeme studenou vodou, premiešame a ku konci varenia prilejeme k vareným srdiečkam. Pretože vo vnútri hrnca je označenie, koľko je množstvo jedla, doliala som teplej vody do výšky 1 1/4 litra, varilo sa spolu asi 10 minút. Dochutíme, ak treba soľou. Hrniec som dáme nabok a prisypeme do hotového jedla trošku majoránky. Ako príloha sú vhodné: nočky, vrtuľky, makaróny, knedľa.