Kuracie soté ELÁN (fotorecept)

Autor receptu: matavarecha

Názov nie je podľa skupiny ale podľa reštaurácie v Liptovskom Mikuláši. Varili tam študenti a často sme naň chodievali no potom ho už nemali v ponuke tak sme si ho navarili doma.

4
porcie

Postup

  1. Do misky dáme olej a 1 čl karí. Pokrájané prsia zmiešame z olejom a necháme marinovať. Na troške oleja opečieme cibuľku pridáme mäso, šampiňóny, zelenú fazuľku kukuricu a potom zalejeme 1,5 dcl vody. Necháme dusiť. Keď je fazuľka mäkká zalejeme smotanou a v troške smotany zamiešame asi 2 čl solamylu. Zahustime a pridáme 1/2 čl karí, chvíľočku povaríme. Podávame s ryžou.
  2. do oleja pridáme 1 čl karí
  3. pridáme mäso
  4. na cibuľku pridáme mäso
  5. zelenú fazuľku asi 1/2 sáčku mrazenej
  6. pridáme kukuricu
  7. šampiňóny a zalejeme troškou vody a dusíme
  8. keď je fazuľka mäkká pridáme smotanu
  9. v troche smotany rozmiešame solamyl a zahustíme
  10. pridáme ešte 1/2 čl karí a necháme povariť
  11. hotovo