Kuracie soté ELÁN (fotorecept)
Autor receptu: matavarecha
Názov nie je podľa skupiny ale podľa reštaurácie v Liptovskom Mikuláši. Varili tam študenti a často sme naň chodievali no potom ho už nemali v ponuke tak sme si ho navarili doma.
Postup
- Do misky dáme olej a 1 čl karí. Pokrájané prsia zmiešame z olejom a necháme marinovať. Na troške oleja opečieme cibuľku pridáme mäso, šampiňóny, zelenú fazuľku kukuricu a potom zalejeme 1,5 dcl vody. Necháme dusiť. Keď je fazuľka mäkká zalejeme smotanou a v troške smotany zamiešame asi 2 čl solamylu. Zahustime a pridáme 1/2 čl karí, chvíľočku povaríme. Podávame s ryžou.
- do oleja pridáme 1 čl karí
- pridáme mäso
- na cibuľku pridáme mäso
- zelenú fazuľku asi 1/2 sáčku mrazenej
- pridáme kukuricu
- šampiňóny a zalejeme troškou vody a dusíme
- keď je fazuľka mäkká pridáme smotanu
- v troche smotany rozmiešame solamyl a zahustíme
- pridáme ešte 1/2 čl karí a necháme povariť
- hotovo