Kuracie soté a palacinkové rezance (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Prišla nás pozrieť dcéra s vnučkou a rozkázala si plnené palacinky na slano. Tak vznikol tento variant a veru aj chlapi, keď prišli z práce si pochutili....

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si palacinkové cesto. Ja ho robím od oka. Do misky rozbijem 2-3 vajcia dám 2-3dl mlieka rozšľahám a začnem pridávať hladkú múku až mi vznikne hustá kašička, tú potom rozriedim vodou alebo sódovkou tak, aby mi vzniklo redšie cesto. Nechám pol hodinu odstáť až potom pečiem palacinky
  2. Do slaných ešte samozrejme pridáme soľ, korenie a bylinky, ja som použila bylinkovú soľ a čerstvé bylinky - oregáno, bazalku, petržlenovú vňať a trošku estragónu
  3. upečené palacinky, nemusia byť tenučké, stočíme a nakrájame na širšie rezance
  4. Kuracie prsia nakrájame na malé kocky, polejeme olejom, okoreníme ja som použila Cajunské korenie
  5. cukínu nakrájame na kocky, zázvor na tenké pásiky, chilli papričku zbavíme jadierok a nasekáme, cesnak nožom na plocho rozdrvíme a posekáme, paradajky sparíme horúcou vodou, ošúpeme, vnútro vyberieme a mäsitú dužinu nakrájame na drobno a ešte bylinky oregáno, bazalka, estragón a petrželka, alebo čo máte doma na záhradke alebo balkóne...
  6. na oleji orestujeme kuracie prsia
  7. pridáme chilli, cesnak a zázvor...
  8. pridáme cukínu, paradajky a nakoniec bylinky
  9. všetko spolu orestujeme, cukína pustí trochu šťavy, tú necháme vydusiť a na záver pridáme 1-2 PL rajčinového pretlaku... na záver ochutnáme a ak treba dosolíme, okoreníme ja som ešte pridala malú štipku cukru
  10. podávame posypané syrom