Kuracie soté a palacinkové rezance (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Prišla nás pozrieť dcéra s vnučkou a rozkázala si plnené palacinky na slano. Tak vznikol tento variant a veru aj chlapi, keď prišli z práce si pochutili....
4 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si palacinkové cesto. Ja ho robím od oka. Do misky rozbijem 2-3 vajcia dám 2-3dl mlieka rozšľahám a začnem pridávať hladkú múku až mi vznikne hustá kašička, tú potom rozriedim vodou alebo sódovkou tak, aby mi vzniklo redšie cesto. Nechám pol hodinu odstáť až potom pečiem palacinky
- Do slaných ešte samozrejme pridáme soľ, korenie a bylinky, ja som použila bylinkovú soľ a čerstvé bylinky - oregáno, bazalku, petržlenovú vňať a trošku estragónu
- upečené palacinky, nemusia byť tenučké, stočíme a nakrájame na širšie rezance
- Kuracie prsia nakrájame na malé kocky, polejeme olejom, okoreníme ja som použila Cajunské korenie
- cukínu nakrájame na kocky, zázvor na tenké pásiky, chilli papričku zbavíme jadierok a nasekáme, cesnak nožom na plocho rozdrvíme a posekáme, paradajky sparíme horúcou vodou, ošúpeme, vnútro vyberieme a mäsitú dužinu nakrájame na drobno a ešte bylinky oregáno, bazalka, estragón a petrželka, alebo čo máte doma na záhradke alebo balkóne...
- na oleji orestujeme kuracie prsia
- pridáme chilli, cesnak a zázvor...
- pridáme cukínu, paradajky a nakoniec bylinky
- všetko spolu orestujeme, cukína pustí trochu šťavy, tú necháme vydusiť a na záver pridáme 1-2 PL rajčinového pretlaku... na záver ochutnáme a ak treba dosolíme, okoreníme ja som ešte pridala malú štipku cukru
- podávame posypané syrom