Kuracia roláda

Kuracie rolády so zemiakovo-mrkvovým pyré a paradajkovo-baklažánovou salsou (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Mäsové rolády sú moje obľúbené jedlo. Dajú sa pripravovať na veľa spôsobov a vlastne nikdy nie sú rovnaké, pretože plním tým čo doma mám.

60 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Roláda č.1 - na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme špenátové listy, ja som použila mrazené, osolíme, okoreníme a podusíme. Pridáme prelisovaný cesnak a trochu smotany, povaríme toľko, aby sa prebytočná tekutina odparila a necháme vychladnúť.
  2. Kuracie prsia narežeme na rovnakú hrúbku a poukladáme na fóliu tak, aby sme vytvorili plát, posolíme. Mäso ukladáme tak, aby sa prekrývalo. Prikryjeme znovu fóliou a naklepeme. Fóliu zvrchu odstránime navrstvíme špenátovú plnku, na kraj uložíme mozarellu.
  3. Roláda č.2 - nachystáme si mäso tak ako pri prvej roláde. Na mäso uložíme mozzarellu nakrájanú na plátky, sušené paradajky naložené v oleji aj s olejom, ktorý je fantasticky ochutený a ešte posypeme bazalkou.
  4. Pripravené rolády pomocou fólie zvinieme a ešte dobre napevno ovinieme fóliou.
  5. Rolády dáme do pary asi na 45-50 minút. Ak nemáte parný hrniec, obaľte roládu alobalom a dajte piecť do rúry. Hotové rolády preložíme do zapekacej alebo servírovacej misy. Opatrne, aby sme sa neobarili odstránime fóliu. Najprv fóliu prerežeme, prepichneme dole, aby nám vytiekla všetka tá dobrá šťava.
  6. Rolády môžeme posypať semienkami - sézam, ľan - a dáme ešte zapiecť do rúry.
  7. Príloha č.1 - Zemiakovo, kvakovo, mrkvové pyré - zemiaky, kvaku (ak nemáte vynechajte) a mrkvu očistíme. Nakrájame na malé kocky a dáme variť do osolenej vody. Keď je zelenina mäkká rozmixujeme ju spolu s kúskom masla a smotanou. Ja som si najskôr urobila pyré len zo zemiakov a kvaky a potom som do časti pridala mrkvu a rozmixovala, pretože som chcela mať dvojfarebné pyré.
  8. A môžeme servírovať - dvojfarebné rolády a dvojfarebné pyré, ja som ale ešte robila paradajkovo - baklažánovú salsu.
  9. Salsa - baklažán prekrojíme po dĺžke, nožom opatrne urobíme asi 3-4 zárezy po dĺžke tak, aby sme neprekrojili šupku, do zárezov natlačíme plátky cesnaku. Baklažán osolíme, okoreníme, posypeme bazalkou, oreganom, výdatne polejeme olivovým olejom a dáme piecť do rúry na 200 °C asi na 40-45 minút. Keď baklažán vychladne, lyžicou ho zoškriabeme a šupu zahodíme. Upečenú dužinu použijeme do omáčky.
  10. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme lúpané paradajky, pretlačený cesnak, podľa chuti soľ a korenie a povaríme toľko aby sa nám odparila prebytočná tekutina. Dužinu z upečeného baklažánu roztlačíme vidličkou na kašu a pridáme k omáčke. Pridáme bylinky a podľa chuti cukor. Takáto omáčka je výborná teplá na špagety ale aj studená ako príloha k pečenému mäsu, na grilovačku
  11. Roládky dobré, taká klasika, salsu tiež robievam ale mrkvové pyré som robila prvý krát a bola som veľmi príjemne prekvapená nielen vzhľadom ale hlavne príjemnou chuťou.
  12. Dobrú chuť!