Kuracie rizoto inak

Autor receptu: mimka946

Tak tento recpt vznikol asi pred pol rokom ked som rozmyšľala čo na obed.Je to velmi skvele rizoto asi ine ako poznáte,no je výborne.Kto chce môže samozrejme použiť aj obyčajnu uvarenú ryžu.

Suroviny

Postup

  1. Na oleji si trocha opečieme tarhoňu. Nemala by byt opečená uplne stači len trocha aby dostala kus farby.Podlejeme vodou,osolime a uvaríme do mäkka.
  2. Zatiaľ si pripravíme mäsko.Kuracie prsia nakrajáme na menšie kúsky poprípade male kocky.Na oleji ich rýchlo opečieme.Ked sa stiahnu podlejeme vodou a necháme a dusíme do mäkka.Podla potreby vodu dolejeme.
  3. Ked je mäso mäkké,nalejeme trochu oleja,ale nie vela inak by to bolo mastné.Pridame gurmansky bujon (kto nevie ktorý to je tak je to ten v kelínku) a zamiešame.Pridáme kari korenie a kto chce popripade dosolí.Ja už nesolím je to slane tak akurat vdaka bujonu.
  4. Nakoniec tam pridáme sterelizovany hrášok s mrkvou,trocha opečieme,netreba veľa stači pol minutky.Odstavime. SAMOZREJME mäsko sme mali celu dobru pridavania surovín na sporáku,teda zapnuté na miernom ohni.Mäso vlejeme do ryži,zamiešame.Podávame s postruhaným syrom. Je úžasne a krásne žlté vdaka kari koreniu.