Kuracie restované pečienky a plnka z nich

Autor receptu: anina6

Už som dlho nerobila plnku z kuracích pečienok, tak som dnes spravila. Včera som kúpila chladené pečienky, dnes sme mali takýto obed, kuracie restované pečienky na kečupe a plnka. Túto plnku väčšinou robievam k pečeným kuracím stehnám a keďže zajtra budú na obed, tak dnes som si pripravila plnku.

60 minút
príprava

Postup

  1. Najprv si opláchneme kuracie pečienky, rozdelila som si ich 300 g na plnku a 200 na restovanie. Takže najprv plnka, pečienky nakrájame na drobné kocečky, pridávame na drobno nakrájané rožky, použila som staršie asi 2 dňové. Najemno nakrájanú cibuľu, pažítku, petržlenovú vňať, vajíčka celé, soľ, čierne korenie, trošku grilovacieho korenia a vegety.Všetko zmiešame v miske rukou a na záver pridáme asi 1 PL masla. Túto masu lyžicou natlačíme do sáčka, v mojom prípade som použila sáčok na tlačenku, a dáme variť. Varila som asi 45-50 minút. Po uvarení vyberieme na tanier, nech trošku vychladne.
  2. Povrch plnky keď vychladne, potrieme jemne maslom. Potom nakrájame na plátky a podávame.
  3. Zatiaľ čo sa mi varila plnka, pripravila som si pečienky na restovanie. Na oleji speníme cibuľku, pridáme pečienky a restujeme. Pridáme asi 2 PL kečupu a nakoniec ked sú už pečienky hotové, osolíme, okoreníme a môžme obedovať. K tomu môžme podávať chlebík a zeleninový šalát. Môžme aj ryžu alebo cestoviny, keďže som nestíhala, tak bol celozrnný chlebík. Dobrú chuť.