Kuracie mäso

Kuracie ragú Bianco

Autor receptu: bugout

...teda biele. Inšpiroval ma Gennaro Contaldo, môj obľúbený Talian. Dôvod prečo biele je jednoduchý, žiadne paradajky v omáčke.

Postup

  1. Na úvod pár slov, prsia a stehná sú v pomere 1:1 jedno menšie prso a jedno stehno. V pôvodnom recepte boli bylinky čerstvé, ale už som robil aj so sušenými, len treba strážiť množstvo (a bobkový list povariť, tymian na koniec). A ešte k cesnaku - pôvodne bol pridaný celý strúčik hneď do zeleninového základu a potom sa vyhodil. Ja som tesne pred mäsom jeden strúčik pretlačil k zelenine. A to je asi všetko.
  2. Mäso nakrájame (alebo nasekáme nožom, kuracie je jemné, nech nie je na blato) na drobnučké kúsky. Zeleninu nakrájame na drobné kocky a dáme na olivový olej na stredne silný výkon a pár minút restujeme spolu a tymianom a bobkovým listom. Pridáme mäso, mierne zvýšime výkon a necháme mäso zatiahnuť, nechceme ho opekať do hneda. Keďže sú to drobné kúsky, bude to rýchlo.
  3. Podlejeme vínom a necháme všetok alkohol vypariť. Zalejeme vývarom, stiahneme výkon a zakryté robíme cca 30 - 35 minút. Na záver soľ korenie a chutnanie.
  4. Medzitým uvaríme cestoviny, pridáme ich k ragú a pekne premiešame. Na tanieri posypeme strúhaným parmezánom. Ak máme pridáme aj petržlenovú vňať (nemal som tak nie je).