Kuracie prsičká pod hríbovou perinou (fotorecept)

Autor receptu: akeber

Na nedeľný obed som chcela vypražiť plnené kuracie prsia.......ale náš tatino priniesol z hory hríby.....tak som z vyprážania upustila a vytvorila úplne iný obed.....dokonca na dva spůsoby.......ten druhý bude špíz.......:D zarazilo vás ů......to naše slovenské......... moja klávesnica odmieta napísať :D

4
porcie
70min minút
príprava
20min minút
na 180 C °C

Postup

  1. Prsia umyjeme , osušíme a nakrájame na kocky.
  2. Posypeme hubovím a kura 7 bylin korením , pomiešame nesolíme .
  3. Na panvici rozohrejeme olej a kuracie prsia opražíme.
  4. Dubáčiky očistíme.
  5. Cibuľu nakrájame a dáme smažiť na olej.
  6. Hríby nakrájame.
  7. Pridáme na cibuľku a podusíme. Nakrájame na drobno petržlenovú vňať.
  8. Ktorú tiež pridáme na hríby . A ešte chvíľu podusíme , ak treba podlejeme máličko vodou .
  9. V kyslej smotane rozmiešame vajíčka . Vmiešame do hríbov . Popražíme a odstavíme od sporáka.
  10. Na vymastený pekáč dáme opražené kuracie prsia asi tak dve lyžice na to naložíme hríby , tiež dve lyžice......podľa toho aké chceme mať veľké porcie .
  11. Na hríby poukladáme plátkový syr a polejeme kyslou smotanou v ktorej sú rozmiešamé vajička.
  12. A dáme piecť do vyhriatej rúry 180C. Asi tak na 20 min.
  13. Podávame so zemiakmi.