Kuracie prsičká na orientálny spôsob

Autor receptu: janett

Toto jedlo som si vymyslela po prečítaní dvoch receptov, ktoré ma síce zaujali, ale nemala som všetky suroviny ani sa mi nepozdávala príprava v pôvodných receptoch, takže som si ich prispôsobila na vlastné možnosti a potreby. Je mierne pikantný, ale to si vie každý uregulovať podľa seba :-)

3 - 4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zmiešame suroviny na marinádu, pridáme nakrájané kuracie prsia, poriadne premiešame, zakryjeme a necháme marinovať minimálne 30 minút.
  2. Kým sa nám marinujú prsia, rozdelíme brokolicu na menšie ružičky, pokrájame jarnú cibuľku alebo pór na krúžky, cesnak na plátky, očistíme cuketu, pokrájame ju na menšie kúsky, mrkvu nakrájame na krúžky, zalejeme olivovým olejom, pridáme mletú červenú papriku, korenie na čínu, kari korenie, podľa chuti soľ, všetko spolu premiešame a rozložíme na pekáč. Kto vlastní hrniec Tefal Actifry, môže suroviny vysypať aj doň a zapnúť na cca 17 minút. Tí ostatní budú piecť v rúre pri 180°C. Opekajte len toľko, aby bola zelenina chrumkavá.
  3. Vo woku rozohrejeme olej a krátko na ňom orestujeme kuracie prsia. Pridáme ešte opečenú zeleninu, premiešame a môžeme podávať. Dobrú chuť!