Kuracie prsia zapečené s baklažánom a mozzarellou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Kuracie mäso okoreníme, osolíme a necháme krátko odležať. Baklažán umyjeme, nakrájame na hrubšie kolieska, osolíme a necháme tzv. vypotiť. Poutierame ich kuchynskou utierkou a dáme z oboch strán krátko opiecť.
Tak isto opečieme z oboch strán aj kuracie mäso.
- Na mäso položíme dva plátky opečeného baklažánu, osolíme a zakryjeme hrubším plátkom čerstvej mozzarelly a dáme zapiecť pod gril alebo do rozpálenej rúry. Pred podávaním pokvapkáme kvalitným olivovým olejom.
- Náš tip: Baklažán môžeme potrieť aj strúčikom prelisovaného cesnaku. Takisto môžeme na kuracie mäso položiť aj inú grilovanú zeleninu alebo drvené paradajky.
|