Kuracie prsia zapečené s baklažánom a mozzarellou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie mäso okoreníme, osolíme a necháme krátko odležať. Baklažán umyjeme, nakrájame na hrubšie kolieska, osolíme a necháme tzv. vypotiť. Poutierame ich kuchynskou utierkou a dáme z oboch strán krátko opiecť. Tak isto opečieme z oboch strán aj kuracie mäso.
  2. Na mäso položíme dva plátky opečeného baklažánu, osolíme a zakryjeme hrubším plátkom čerstvej mozzarelly a dáme zapiecť pod gril alebo do rozpálenej rúry. Pred podávaním pokvapkáme kvalitným olivovým olejom.
  3. Náš tip: Baklažán môžeme potrieť aj strúčikom prelisovaného cesnaku. Takisto môžeme na kuracie mäso položiť aj inú grilovanú zeleninu alebo drvené paradajky.