Kuracie prsia vo woku (fotorecept)

Autor receptu: klaura

Superrýchly obed alebo aj večera ...

4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na prípravu použijeme wok, ktorý sme napríklad vyhrali na Vareche - čím chcem pekne poďakovať redakcii aj int.obchodu www.vasekuchyne.sk :)
  2. Z uvedených surovín si vyšľaháme marinádu a vložíme do nej kuracie prsia nakrájané na pásiky. Marinujeme najmenej 4 hodiny. Mrkvu tiež nakrájame na tenké slížiky, kapustu najemno. Menšie šampiňóny dôkladne umyjeme a nakrájame na štvrťky. Nešúpame, pretože by sa stratila ich vôňa.
  3. Do woku dáme trochu oleja, necháme dobre rozpáliť a vložíme mäso, ktoré sprudka opečieme.
  4. Keď mäsko zbelie, pridáme šampiňóny, chvíľu spolu restujeme ...
  5. ... potom pridáme mrkvu a kapustu.
  6. Všetko spolu restujeme asi 5-7 minút.
  7. Podávame ... najlepšie s ryžou ...