Kuracie prsia v schwarzwaldskej šunke plnené syrom Rival (fotorecept)
Autor receptu: zuzanka1367
Mám rada prípravu obedu, keď mäso aj prílohu pripravím spoločne. Tento krát v rúre a ešte
mi ostal čas aj na Krížalky od Tatranky.
4 porcie |
20 minút príprava |
45 minút na 210 °C |
Postup
- Nachystané suroviny...
- do umytých a osušených kuracích pŕs nožom urobíme otvor (kapsu) syr si rozdelíme na 4 časti, do otvoru vtlačíme syr a strúčik cesnaku...
- prsia pokvapkáme olejom, posypeme korením, pálivou paprikou a so soľou opatrne, lebo aj syr aj šunka sú slané...poukladáme na dva kúsky šunky a zabalíme...
- Zeleninu očistíme a nakrájame na väčšie kúsky, pokvapkáme olejom a posypeme rozmarínom, na plech dáme papier na pečenie a vysypeme zeleninu...
- Rúru predhrejeme a vložíme naraz piecť aj prsia aj zeleninu...na prsia položíme plátok masla...
- A tu už máme hotový obed...pokiaľ sa obed piekol, tak som sa venovala koláču od Tatranky...