Kuracie prsia v schwarzwaldskej šunke plnené syrom Rival (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

Mám rada prípravu obedu, keď mäso aj prílohu pripravím spoločne. Tento krát v rúre a ešte mi ostal čas aj na Krížalky od Tatranky.

4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
na 210 °C

Postup

  1. Nachystané suroviny...
  2. do umytých a osušených kuracích pŕs nožom urobíme otvor (kapsu) syr si rozdelíme na 4 časti, do otvoru vtlačíme syr a strúčik cesnaku...
  3. prsia pokvapkáme olejom, posypeme korením, pálivou paprikou a so soľou opatrne, lebo aj syr aj šunka sú slané...poukladáme na dva kúsky šunky a zabalíme...
  4. Zeleninu očistíme a nakrájame na väčšie kúsky, pokvapkáme olejom a posypeme rozmarínom, na plech dáme papier na pečenie a vysypeme zeleninu...
  5. Rúru predhrejeme a vložíme naraz piecť aj prsia aj zeleninu...na prsia položíme plátok masla...
  6. A tu už máme hotový obed...pokiaľ sa obed piekol, tak som sa venovala koláču od Tatranky...