Kuracie prsia v medovej marináde s cesnakovým dresingom a pečenými zemiačkami

Autor receptu: domci4

Grilovanie, to je moje :) Kedže mám rada len kuracinku tak si grilujem toto kuracie mäsko :)

Postup

  1. Pripravíme si marinádu. Asi 3 lyžice medu zmiešame s olejom, pridáme chilli, bylinky, trošku kečupu a premiešame. Ochutnávame a podľa chuti dochutíme. Kuracie prsia si umyjeme a vyklepeme. Vložíme ich do marinády. Môžeme nechať deň stáť ale stačia aj také 3, 4 hodinky.
  2. Zemiačky si očistíme, dáme na alobal, pridáme koreniny (môžeme aj cibuľku alebo slaninku) a zabalíme.
  3. Dresing si pripravíme nasledovne (obrázok pridám neskôr). Kyslú smotanu zmiešame s prelisovaným cesnakom a bylinkami, čiernym alebo bielym korením. Dáme na chvíľku do chladu.
  4. Už len grilujeme :). Mäsko môžeme na na ražni alebo na takej tácke. Zemiačky šupneme na gril alebo do pahreby :) Nikdy neviem presne kedy sú, treba si sledovať, ale myslím že im stačí 30 minút. Papáme s vychladeným dresingom. Dobrú chuť
  5. Prajem krásne leto, užime si koniec leta a krásne grilovačky :) s priateľmi...