Kuracie prsia

Kuracie prsia v krémovej čili omáčke so špenátom

Autor receptu: ryzasos

V tomto recepte na vás čaká jemná, krémová omáčka z kokosového mlieka, vďaka čomu je recept nielen pripravený bez klasického mlieka, no taktiež mu dodáva jemne exotickú chuť.* K tomuto jedlu sa chuťovo krásne hodila ryža SOS Jasmine, ktorá mu dodala jemne kvetinovú arómu a jedlo tak svojou chuťou príjemne doplnila.

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ryžu poriadne prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme 500 ml vody.
  2. Pridáme soľ a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni domäkka (približne 13 minút). Potom ju necháme prikrytú a odstavíme z tepla.
  3. Medzitým si vo väčšom hrnci na rozpálenom olivovom oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.
  4. Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, paradajkový pretlak, čili korenie alebo omáčku a minútu restujeme.
  5. Potom pridáme na malé kúsky nakrájané kuracie prsia a restujeme ich na silnom plameni približne 3 minúty, za stáleho miešania.
  6. Potom mäso zalejeme kokosovým mliekom a dusíme ho prikryté na miernom plameni približne 10 minút. V prípade potreby ho podlejeme trochou vody.
  7. Potom k mäsu pridáme umytý špenát, 1/2 ČL soli a varíme ho odokryté ešte približne 5 minút.
  8. Hotové mäso podávame s uvarenou ryžou a na záver ho môžeme posypať strúhaným syrom a klíčkami.