Kuracie prsia
Kuracie prsia v krémovej čili omáčke so špenátom
Autor receptu: ryzasos
V tomto recepte na vás čaká jemná, krémová omáčka z kokosového mlieka, vďaka čomu je recept nielen pripravený bez klasického mlieka,
no taktiež mu dodáva jemne exotickú chuť.* K tomuto jedlu sa chuťovo krásne hodila ryža SOS Jasmine, ktorá mu dodala jemne
kvetinovú arómu a jedlo tak svojou chuťou príjemne doplnila.
4 porcie |
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu poriadne prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme 500 ml vody.
- Pridáme soľ a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni domäkka (približne 13 minút). Potom ju necháme prikrytú a odstavíme z tepla.
- Medzitým si vo väčšom hrnci na rozpálenom olivovom oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.
- Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, paradajkový pretlak, čili korenie alebo omáčku a minútu restujeme.
- Potom pridáme na malé kúsky nakrájané kuracie prsia a restujeme ich na silnom plameni približne 3 minúty, za stáleho miešania.
- Potom mäso zalejeme kokosovým mliekom a dusíme ho prikryté na miernom plameni približne 10 minút. V prípade potreby ho podlejeme trochou vody.
- Potom k mäsu pridáme umytý špenát, 1/2 ČL soli a varíme ho odokryté ešte približne 5 minút.
- Hotové mäso podávame s uvarenou ryžou a na záver ho môžeme posypať strúhaným syrom a klíčkami.