Kuracie prsia so zeleninou na čínsky spôsob (fotorecept)

Autor receptu: tinca

Neviem či je to správna čína, ale mne to veľmi dnes pochutilo. A je to z dostupných surovín.

3-4
porcie
25 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z ingrediencií si vymiešame marinádu. Umyté, odblanené prsia nakrájame na rezance a zmiešame s marinádou. Necháme odležať aspoň 2 hod. najlepšie v chlade. Môžeme si to pripraviť aj deň vopred. Pre využitie času si nakrájame mandle na plátky a opražíme ich na suchej teflonovej panvici.
  2. Na panvicu dáme trochu oleja na ktorom orestujeme 1 strednú cibuľu do sklovita a pridáme namarinované mäso, ktoré orestujeme do mäkka. Nakoniec pridáme kokosové mlieko a prevaríme do zhustnutia. Na druhej panvici si na troške oleja orestujeme zeleninovú zmes, ktorú trošku zakvapneme sójovou omáčkou tak, aby zostala chrumkavá. Túto zmes potom zmiešame s mäsovou zmesou.
  3. Nakoniec posypeme opraženými mandľami. Ako príloha bola ryža. VERZIA č.2. jedlo môžeme podávať aj bez prílohy tak, že mäso nezmiešame so zeleninou, ale každú časť podávame zvlášť.