Kuracie prsia so zeleninou na čínsky spôsob (fotorecept)
Autor receptu: tinca
Neviem či je to správna čína, ale mne to veľmi dnes pochutilo. A je to z dostupných surovín.
3-4 porcie |
25 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Z ingrediencií si vymiešame marinádu. Umyté, odblanené prsia nakrájame na rezance a zmiešame s marinádou. Necháme odležať aspoň 2 hod. najlepšie v chlade. Môžeme si to pripraviť aj deň vopred. Pre využitie času si nakrájame mandle na plátky a opražíme ich na suchej teflonovej panvici.
- Na panvicu dáme trochu oleja na ktorom orestujeme 1 strednú cibuľu do sklovita a pridáme namarinované mäso, ktoré orestujeme do mäkka. Nakoniec pridáme kokosové mlieko a prevaríme do zhustnutia. Na druhej panvici si na troške oleja orestujeme zeleninovú zmes, ktorú trošku zakvapneme sójovou omáčkou tak, aby zostala chrumkavá. Túto zmes potom zmiešame s mäsovou zmesou.
- Nakoniec posypeme opraženými mandľami. Ako príloha bola ryža. VERZIA č.2. jedlo môžeme podávať aj bez prílohy tak, že mäso nezmiešame so zeleninou, ale každú časť podávame zvlášť.