Opečené kuracie prsia
Kuracie prsia so špenátovou prílohou
Autor receptu: podravka
Pre milovníkov ľahkých jedál znamená kombinácia jemného kuracieho mäsa a zeleniny skvelý pocit a lahodnú chuť. Ak máte radi sladkú
chuť, pridajte hrozienka alebo sušené brusnice.
Postup
- Na rozohriaty olej dáme červenú cibuľu nakrájanú na kolieska a opečieme ju, dokým nezmäkne.
- Pridáme kuracie prsia nakrájané na tenké plátky alebo hrubšie rezance. Osolíme a chvíľu pražíme. Pridáme Ajvar premiešame a chvíľu to necháme opekať na miernom ohni, aby sa Ajvar a kuracie prsia prepojili.
- Špenát krátko oblanšírujeme vo vriacej vode a scedíme.
- Špenát polejeme olivovým olejom, osolíme, posypeme píniovými orieškami a premiešame.
- Hotové kuracie prsia podávame s prílohou zo špenátu.