Opečené kuracie prsia

Kuracie prsia so špenátovou prílohou

Autor receptu: podravka

Pre milovníkov ľahkých jedál znamená kombinácia jemného kuracieho mäsa a zeleniny skvelý pocit a lahodnú chuť. Ak máte radi sladkú chuť, pridajte hrozienka alebo sušené brusnice.

4
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Na rozohriaty olej dáme červenú cibuľu nakrájanú na kolieska a opečieme ju, dokým nezmäkne.
  2. Pridáme kuracie prsia nakrájané na tenké plátky alebo hrubšie rezance. Osolíme a chvíľu pražíme. Pridáme Ajvar premiešame a chvíľu to necháme opekať na miernom ohni, aby sa Ajvar a kuracie prsia prepojili.
  3. Špenát krátko oblanšírujeme vo vriacej vode a scedíme.
  4. Špenát polejeme olivovým olejom, osolíme, posypeme píniovými orieškami a premiešame.
  5. Hotové kuracie prsia podávame s prílohou zo špenátu.