Kuracie prsia so špenátom a s červenou šošovicou (fotorecept)

Autor receptu: monty469

Dnes som chcela uvariť niečo zdravé. Špenát mám v záhradke, tak skombinovať špenát s mäskom a šošovicou mi prišiel ako dobrý nápad. Inšpirovala som sa receptom v časopise Dobré jedlo.

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv si pripravíme všetky suroviny. Mäso pokrájame na tenšie rezance, šošovicu si uvaríme podľa návodu (stačí povariť 5 min.)
  2. Na rozpálenom oleji si dáme osmahnúť rímsku rascu (uvoľní aromu), pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a pór a opečieme do sklovita.
  3. Pridáme kuracie prsia a opekáme, nech sa pekne zatiahnu, pridáme mletý koriander a muškátový oriešok a premiešavame.
  4. Pridáme šošovicu, cherry paradajky nakrájané na polovicu a citrónovú šťavu, ochutíme soľou a korením a na miernom ohni prikryté dusíme cca. 5 min.
  5. Potom pridáme čerstvý koriander a špenátové listy a už len v krátkosti podusíme cca. 2 min.
  6. Po 2 min. odstavíme, podľa potreby dosolíme, dokoreníme, prípadne pridáme citrónovú šťavu. Ja by som odporúčala tú šošovicu dať až spolu so špenátom, lebo bola už trochu rozvarená, ale prvý krát som sa držala receptu, no nabudúce to už urobím takto. Chuťovo je to veľmi dobré a vyvážené jedlo.
  7. Pri servírovaní som si urobila podstielku z čerstvého špenátu. Prajem dobrú chuť