Kuracie prsia so slaninkou a nivovou omáčkou
Autor receptu: slavkabis
Je to klasika, ktorú pozná asi každý, ale ja som trošku prsíčka upravila po svojom, aj keď
priznávam, že dieru do sveta som tým receptom neurobila :).
6 porcií |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie prsia som si umyla a každý kus prerezela pozdĺž na polovicu, tak aby nám vznikli dva kúsky rezňov. Naklepala som ich, osolila, okorenila a dala na grilovaciu panvicu, kde som ich opekala, kým prsia nebli hotové
- V hlbšej panvici, woku, alebo v menšom hrnci (ako je kto zvyknutý) som si naliala smotanu na varenie (nesolila, nakoľko Niva je dosť slaná) a zohrievala. Keď ide vrieť, rozdrobíme do nej syr Niva a necháme rozpustiť. Keď je mäsko hotové z oboch strán, pred vybratím položíme plátok syru na mäsko, nech sa trochu roztopí, alebo syr uložíme na horúci kurací rezeň na tanieri. Medzi tým si slaninku nakrájame na tenšie plátky a opekáme trebárs na grilovacej panvici, kde sme grilovali kuracie mäsko. Ja som opekala slaninku s mäsom na striedačku
- Na tanier si položíme kurací rezeň s plátkom syra, uložíme slaninku a prelejeme s omáčkou. Prílohu som zvolila hranolky, ale každý si urobí prílohu podľa svojej chuti.
Dobrú chuť